De Woonschakel reageert over de veiligheid van de CV-ketels.

MEDEMBLIK – In de uitzending van het tv-programma Kassa van 16 maart 2019 is uitgebreid aandacht besteed aan de veiligheid van CV-ketels (oudere series HR-ketels) van het merk Agpo Ferroli, typen Econpact, MegaDens, Ultima en MegaLux geproduceerd tussen 1997 en 2011.

In enkele gevallen zijn CV-ketels in brand gevlogen met de nodige gevolgen/schades voor bewoners. In de media zijn er thans verschillende meningen ontstaan over de betrouwbaarheid en veiligheid van deze ketels. Ook binnen het woningbezit van De Woonschakel zijn deze typen CV-ketels van Agpo-Ferroli in het verleden geplaatst.

Lees ook: Oud-Medemblikker achter honderden tikkende tijdbommen in Medemblik

Albert Gieling van de Woonschakel zegt hierover: ,,Wij overleggen op dit moment intern welke maatregelen, naast het huidige periodieke onderhoud aan deze CV-ketels, De Woonschakel kan nemen om de veiligheid van deze ketels en het eventuele verminderde veiligheidsgevoel bij onze huurders te verbeteren.

[signoff]