Foto: Team Direct Energy

Pim Ligthart wint Ronde van Drenthe

HOOGEVEEN – Pim Ligthart heeft de Ronde van Drenthe gewonnen. De renner van Direct Energie klopte na een wedstrijd van 217,6 kilometer zijn medevluchter Robbert de Greef (Alecto).

De zestigste editie van de Ronde van Drenthe kende een parcours met de nodige kasseistroken en ook moest de VAM-berg meerder keren worden beklommen. De wind en de regen van de afgelopen dagen speelden ook een grote rol, meldt NH Sport

Op de laatste keienstrook in de lokale ronde rond Echten ontsnapte Ligthart. Hij kreeg De Greef mee en die twee namen een voorsprong van een halve minuut.

De twee Nederlanders streden samen voor de overwinning, maar Ligthart was na 217 kilometer duidelijk de sterkste en klopte De Greef met een paar fietslengtes. Het was zijn eerste zege sinds het voorjaar van 2015 toen hij na winst in de GP La Marseillaise een rit won in de Ronde van Andalusië. De Italiaan Nicola Bagioli won de sprint van de achtervolgers en eindigde dus als derde.

“Vorig jaar rotjaar”
“Ik wist dat de vorm er was. Alles viel op zijn plek en dat doet heel veel deugd”, aldus Ligthart op de site van Wielerflits. “Ik had vorig jaar een rotjaar”, legt hij uit. “Eind mei ben ik hard gevallen. Daardoor heb ik maar vijf koersen kunnen rijden. Maar dat valt in het niets bij wat mijn vriendin heeft doorgemaakt. Zij heeft drie weken in het ziekenhuis gelegen en bij haar was het echt kantje boord”, kijkt hij terug. “Haar zo zien aftakelen, dat was verschrikkelijk om te zien. Toen ik net over de finish kwam zag ik haar aankomen met de kleine en dan gaat dat allemaal door je hoofd.”

[signoff]

Reageren via facebook