Weerbericht Medemblik – lichte regen tot de middag en zware windstoten gedurende de dag.

MEDEMBLIK – Vanochtend trekt er een regengebied over onze regio waarbij lokaal nog wel redelijk wat neerslag kan vallen. Aan het einde van de ochtend trekt het gebied weg en krijgen wij vanmiddag te maken met wederom veel wind waarbij windvlagen tot 80km/u kunnen voorkomen. In de ochtend is er nog kans op onweer en hagel tijdens de buien die vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 11 graden en daalt naar 6 graden in de nacht naar zondag.

Zondag staat er in de ochtend ook nog veel wind en valt er geregeld een bui, overdag loopt de temperatuur op naar 9 graden en daalt naar 6 graden in de nacht naar maandag. Maandag is ook nog een vrij onstuimige dag met veel wind en soms wat neerslag en met 9 graden zitten wij vrijwel op het jaarlijkse gemiddeld voor deze tijd in maart.

Na maandag komen wij in rustiger vaarwater terecht met het weer, de harde wind gaat luwen naar matig en de talrijke buien worden ook veel minder. De temperatuur gaat in de dubbele cijfers komen, op donderdag en vrijdag kan het zelfs 14 á 15 graden gaan worden en ook de zon zal zich veel frequenter laten zien.

[signoff]

Reageren via facebook