Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik: zonnig en warm

MEDEMBLIK – Dinsdag gaat de boeken in als de warmste dag ooit gemeten in juni sinds de start van de meteorolgie, om even na 16.00 uur tikte de meter 35 graden aan, het record stond op 34.3 van de dag daarvoor.

Maar de wind is nu gedraaid naar het noordwesten en voert een stuk frissere lucht met zich mee, werd het in de nacht van maandag op dinsdag niet koeler dan een graad of 23, vandaag start de ochtend zo rond de 18 á 19 graden. De aanwezige bewolking lost in de loop van de ochtend op en krijgen wij te maken met veel zon dus ook een hoge UV-index, goed insmeren dus. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 21 bij een matige wind uit het noord/noordwesten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar een graad of 15.

De Uv-index is voor vandaag in Medemblik zeer hoog waardoor bescherming van huiddelen noodzakelijk is.

Donderdag is er wat meer bewolking blijft de wind uit het noorden/noordwesten waaien en ligt de middagtemperatuur net zoals vandaag rond de 21 graden. Vrijdag draait de wind wat meer naar het noordoosten en wordt er weer wat warmere lucht aangevoerd waardoor de middagtemperatuur met 22 á 23 graden weer wat hoger ligt dan vandaag en morgen.

Een tropische zaterdag in Medemblik

Het weekend verloopt zeer zonnig en zaterdag zelfs tropisch met 31 graden omdat de wind uit het oosten/zuidoosten gaat waaien. Zondag draait de wind naar het westen/zuidwesten waardoor het dan niet warmer dan een graad of 23 gaat worden, een vrij normale temperatuur voor eind juni.

Volgende week wordt het allemaal wat onzekerder, het gaat wat onstabieler worden en de kans op een (onweers)bui gaat toenemen.

In de ochtend nog wat sluierbewolking, daarna een zeer zonnige woensdag in Medemblik

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook