Wereldkampioene Caronlie Groot krijgt de felicitaties van Prinses Margiet (Foto Brett Florens)

Andijkse Caroline Groot wereldkampioene para-cycling

ANDIJK – Afgelopen donderdag is de Andijkse Caroline Groot wereldkampioene geworden tijdens het WK Para-Cycling in Apeldoorn. In de klasse C5 won zij op de 500 meter in een tijd van 36,464 seconden voor de Britse Sarah Storey en Mari-Liis Juul.

Tegen cyclingonline vertelt Caroline Groot: ,,Het is heel bijzonder om hier in Omnisport Apeldoorn wereldkampioene te worden op de plek waar we altijd trainen. Tijdens de aanloop was ik helemaal niet zenuwachtig geweest, maar toen ik hier binnen kwam en de hal helemaal gevuld was, begon het WK ook bij mij te leven. Je bent altijd blij met een wereldtitel, zeker als je die met een persoonlijk record weet te verwezenlijken. Maar op je thuiswinnen is extra mooi. Voor mij is het wereldkampioenschap nu al geslaagd. Mijn ambities lagen vooral op dit onderdeel, maar wellicht volgt er nog meer succes op de scratch en het omnium.”

Caroline Groot bezorgde met haar overwinning Nederland haar eerste regenboogtrui op het WK Para-Cycling

[signoff]

Reageren via facebook