Medemblik Actueel.

Zondag 22 januari: Rabo MTB Vooroevertocht

WERVERSHOOF – Nadat de tocht van zondag 20 november werd afgelast, organiseert de Stichting Westfriese Wielerevenementen zondag 22 januari wederom een Rabo MTB Vooroevertocht. Ook deze keer heeft de organisatie zijn best gedaan een afwisselend en uitdagend parcours samen te stellen. Zo zullen de deelnemers over een boerenerf in Medemblik rijden en is een nieuw stuk parcours door Hauwert toegevoegd.

Het parcours

Het veelzijdige parcours bestaat uit veengrond, klei, asfalt, schelpenpaden en zand. Vanaf de start tussen 09:00 en 09:30 uur bij de kantine van VVW vertrekken de deelnemers met een lus langs Hauwert en Het Egboetswater richting de Groote Vliet. De deelnemers rijden richting Medemblik, om Kasteel Radboud heen in de richting van het Regatta Center. Over een schelpenpad vervolgen zij de route naar Onderdijk, waar bij het Nesbos de koek en zopie staat met o.a. krentenbollen van Bakker Swart uit Wervershoof. Over de dijk vervolgt het parcours richting De Vooroever. Bij de Kagerdijk splitst het parcours zich; de deelnemers aan de 30 kilometertocht gaan terug richting de kantine van VVW, bij de 35 kilometertocht rijdt men langs de kom en fietst men over het strandje richting de Koopmanspolder. Aangekomen bij de jachthaven van Andijk rijden de deelnemers over het fietspad op de dijk langs de Dijkweg en de Kagerbos terug naar de finish bij de kantine van VVW.

Na afloop van de tocht is er gelegenheid om bij VVW de fietsen af te laten spuiten en te douchen. De kantine van VVW is open; hier kan onder andere erwtensoep, koffie, thee en een broodje worden gekocht.

Noord-Hollandse MTB-tochten

Stichting Westfriese Wielerevenementen werkt samen met MTB Noord-Holland, zij organiseren dit seizoen 16 MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal acht van deze tochten op zijn/haar stempelverzamelkaart heeft staan maakt kans op een Storm-Nalu strandbike (29 inch). Na de laatste tocht op 19 februari 2017 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie

Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 22 januari vanaf 08:30 uur bij de kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 te Wervershoof. De start is vanaf deze locatie tussen 09:00 en 09:30 uur. De inschrijfkosten zijn voor iedereen 6 euro, het verzoek van de organisatie is om zoveel mogelijk gepast te betalen.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht. Niet NTFU-leden zijn niet verzekerd voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten voor €4,50.

Kijk voor meer informatie op: www.mtbnoordholland.nl, op de Facebook pagina ‘MTB Wervershoof’ of op Twitter onder ‘swwwervershoof’.

Reageren via facebook