27.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 14:51
Medemblik Actueel.

Zaalvoetballers Nieuweboer met volle buit terug uit Alkmaar

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer met invaller Witse Grooteman en slechts 2 wissels tegen het voor Nieuweboer altijd lastige ZA/Blue Desk. Blue Desk stond voorafgaand aan de wedstrijd op de voorlaatste plaats. Binnen 30 seconden de eerste kans voor Nieuweboer door knullig verdedigen van Blue Desk. Even later beëindigde Sven Deen een loopactie over de linkerzijde met een voorzet bij de 2e paal welke door Mitch Hofland werd binnengelopen.

Nieuweboer was sterker, maar hielp zich met name voor de wissel niet door het slordige en statische aanvalsspel. Halverwege de 1e helft verspeelde Nieuweboer de bal op de middenlijn en na een sprintduel en met een overtreding op Thomas Buis kwam de aanvaller van Blue Desk tot scoren. Met name voor de wissel kon keeper Jeffrey Groot zich een aantal keren met goede reddingen onderscheiden. Vlak voor de wissel kwam een afgeslagen schot wederom voor de linkervoet van Joris Schouten en de 2e poging was doeltreffend.

Na de wissel speelde Nieuweboer iets beter. De 3e treffer was een fraaie combinatie tussen Thijs Schouten en Sven Deen welke Sven Deen afrondde. Even later een mooie aanval met Witse Grooteman en Sven Deen welke Witse mocht afronden.

Halverwege de 2e helft eerst een gemakkelijk gegeven tijdstraf voor Mitch Hofland, welke door Nieuweboer op een voor zaalvoetbal vreemde wijze werd verdedigd. Echter met resultaat, want Blue Desk kreeg geen mogelijkheid. Daarna een onterechte strafschop tegen, welke wel werd benut. In de slotfase bracht Sven Deen met een goed ingeschoten vrije trap de tussenstand op 2-5 en in de voorlaatste minuut bepaalde Joris Schouten na een uitbraak over de rechterzijde de eindstand op 2-6.

Eveneens in Alkmaar speelde mede koploper Team Alkmaar tegen het op de 3e plaats staande Alkmaarse Boys. De wedstrijd eindigde in 5-5. Echter Team Alkmaar ging niet akkoord, doordat bij Alkmaarse Boys waarschijnlijk een ongerechtige speler meespeelde. Een zaak voor de KNVB.

Nieuweboer H1 speelt komende vrijdag om 21.05 in de Dars, Olympiahal, tegen Zeemacht 2 uit Den Helder

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?