32.4 C
Medemblik
7 augustus 2020 17:34
Medemblik Actueel.

Groote Vliet clean-up actie in actie

Groote Vliet clean-up actie goed voor 15 volle zakken met afval

ONDERDIJK – Zondag 3 maart heeft een groep vrienden, onder leiding van Medemblikker Jan Lont een clean-up actie gehouden op de Groote Vliet. Aanleiding was de grote hoeveelheid plastic afval, die zichtbaar was geworden na het maaien van het riet.

 

Ondanks het slechte weer zijn de mannen (en twee stoere jongens) toch het water op gegaan in kleine schuiten en zelfs één kano. “We hadden het nu eenmaal op deze dag gepland staan en van een beetje wind en regen smelten we niet,” aldus initiatiefnemer Lont.

Het resultaat van de actie was zo’n 15 zakken plastic afval. Of er een vervolg komt is nog niet bekend. “Als we het met dit weer kunnen, dan lukt het vast nog wel een keer,” zegt vriend en deelnemer Rens Lugtenaar.

 

\

Diehard deelnemer van Groote Vliet clean-up actie Rens Lugtenaar

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?