20.9 C
Medemblik
9 augustus 2020 07:23
Medemblik Actueel.

D66: ‘Coalitie Medemblik heeft gat in de hand’

MEDEMBLIK – D66 Medemblik maakt zich zorgen over de financiële situatie van de gemeente Medemblik. Niet zozeer voor de korte maar voor de lange termijn. ‘Nog geen jaar na de gemeentelijke verkiezingen in 2018 en er is al meer dan 20 miljoen euro uitgegeven.’

Y.W. (Yannick) Nijsingh (D66)
Yannick Nijsingh (D66)

Tijdens de raad van 28 februari sprak Nijsingh zijn zorgen uit. Er werd opnieuw voor bijna vier ton uitgegeven voor het verplaatsen van de tennisvelden in Wervershoof. Nijsingh reageert: ‘Natuurlijk is het mooi dat we als raad plannen er doorheen krijgen. En wij hebben enthousiast een aantal essentiële projecten gesteund. Aan de andere kant is het makkelijk om in goede tijden veel geld uit te geven. Maar sommige projecten drukken 40 jaar op de gemeentelijke begroting. Dus ook in mindere tijden die ongetwijfeld gaan komen’. Het raadslid doelt hiermee op o.a. een nieuw overdekt zwembad, dorpshuis in Abbekerk, uitbreiding personeel op veiligheid, vervangen of verbouwen basisscholen, extra sporthal in Wognum, nu een tennisbaan en er worden plannen gemaakt voor een parkeergarage in Medemblik.

De zorgen komen niet uit de lucht vallen. Ook wethouder Kuipers (PvdA) maakt zich zorgen en gaf eind 2018 een winstwaarschuwing. Nijsingh vervolgt: ‘Wat mij opvalt, is dat voornamelijk de VVD overal ‘ja’ tegen zegt. En ondertussen blijven ze volhouden de gemeentelijke belastingen en heffingen te verlagen, pure lariekoek. Nog geen jaar na de gemeentelijke verkiezingen in 2018 en er is al meer dan 20 miljoen euro uitgegeven. Ik vraag mij af hoe lang dit goed gaat’.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?