17 C
Medemblik
30 september 2020 16:47
Medemblik Actueel.

Weghalen voorrangsborden Westerdijk zorgt regelmatig voor onveilige situaties

MEDEMBLIK – Bij de wegversmalling op de Westerdijk in Medemblik zijn de laatste 2 weken diverse keren hachelijke situaties ontstaan omdat velen niet weten dat de voorrangsregel die er altijd van pas was is opgeheven. Het is nu wie het eerst komt heeft voorrang.

Twee weken geleden besloot het Hoogheemraadschap om onduidelijke redenen dat de borden maar weg moesten worden gehaald. Normaliter had het verkeer komende uit de richting van de Westerdijksluis voorrang op het verkeer komende uit de binnenstad, nu deze regel is opgeheven is de situatie er dus niet beter op geworden, wat ook duidelijk te merken is aan de veelvuldig kapotgereden paaltjes bij de wegversmalling.

Het Hoogheemraadschap heeft nog geen reactie gegeven waarom de verkeersregels hier zijn aangepast. Hou er dus rekening mee als u daar rijdt.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?