14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 11:59
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – zwaar bewolkt met kans op motregen

MEDEMBLIK – We gaan een bewolkt weekend tegemoet en zelfs op zondag is er kans op veel wind en regen. Vandaag is het overwegend bewolkt en uit deze bewolking valt soms wat lichte motregen. De middagtemperatuur is met 12 graden ruim boven normaal voor deze tijd van het jaar. De wind waait uit het zuiden/zuidwesten en is matig van kracht. In de nacht naar zondag gaat het regenen en daalt het kwik naar 9 graden. 

Zondagochtend begint aanvankelijk nog redelijk met veel bewolking en soms wat neerslag maar vanuit het westen komt een regenfront onze kant op en rond de middag en zeker in de middag gaat het langdurig regenen waarbij het lokaal flink kan gaan plenzen. Morgenavond trekt het regenfront weg naar het noorden maar helemaal droog houden wij het niet, de kans op buien blijft aanwezig.

Ook is er zondag veel wind en zeker in de nacht naar maandag kan het flink gaan waaien.  Maandag wordt een onstuimige dag met veel wind en er vallen soms flinke regenbuien. Met 11 graden is het niet koud maar door de harde wind voelt het een stuk onprettiger aan.

Ook de dagen na maandag blijft het wisselvallig met elke dag kans op een bui en met een middagtemperatuur schommelend rond de 10 graden, na woensdag gaat de temperatuur een stapje terug doen richting de 8 graden overdag en rond de 4 graden in de nachten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?