Medemblik Actueel.

Weerbericht – een Zonovergoten Zondag

MEDEMBLIK – Een herhaling van zetten van zaterdag enkel wordt het met 23 graden nog iets warmer dan zaterdag. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is vrij matig van kracht. Het aantal zonuren komt uit op ruim 14 uur wat wil zeggen dat het de gehele dag volledig onbewolkt zal blijven. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 10 graden en draait de wind nog verder door naar het oosten.

Maandag is de warmste dag van de week met overdag 24 mogelijk zelfs 25 graden en is dan direct ook een zomerse dag. De wind is vrij matig van kracht en waait uit het oosten. In de nacht naar dinsdag draait de wind door naar het zuidoosten en daalt het kwik naar 11 graden.

Woensdag is ook nog een zonovergoten dag maar aan het einde van de dag komen er de eerste tekenen van een kleine dip in het weer voor donderdag. De middagtemperatuur loopt op naar 22 graden maar aan het einde van de middag en begin van de avond komt er wat bewolking binnendrijven die in de nacht naar donderdag voor wat neerslag gaat zorgen mogelijk met een enkel klapje onweer.

Donderdag is er bewolking waaruit soms wat lichte neerslag gaat vallen, de wind draait tijdelijk naar het westen tot noordwesten en dat heeft direct zijn weerslag op op de temperatuur, die komt amper boven de 14 graden uit door het koude water van de Noordzee. Vrijdag draait de wind naar het zuiden en is het met 17 graden ook direct weer een stuk warmer. De  bewolking raken wij weer kwijt en de zon neemt het heft weer in handen.

 

Reageren via facebook