20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 11:22
Medemblik Actueel.

Baasje Marjolein Knip samen met Cody die kans maakt op de titel 'Mooiste hond van Nederland' (Foto aangeleverd)
Baasje Marjolein Knip samen met Cody die kans maakt op de titel 'Mooiste hond van Nederland' (Foto aangeleverd)

Komt de mooiste hond van Nederland uit Westfriesland?

HOORN – Op 5 mei a.s. is de finale van de Mooiste Hond van Nederland in Safaripark de Beekse Bergen. Baasje Marjolein Knip uit Hoorn heeft haar hond Cody genomineerd voor deze verkiezing. Cody is niet zomaar een hond, hij is een hond met een verhaal. Op de leeftijd van 5,5 maand is hij vanuit een asiel in Spanje naar Nederland gekomen.

Toen Cody slechts 4 maanden jong was is hij gedumpt in het asiel La Nucia in Spanje. Via Stichting Sphoek (Spaanse Honden ook een Kans) is hij bij een opvanggezin in Nijkerk, Nederland ondergebracht. Vandaaruit is opzoek gegaan naar een geschikt baasje voor hem. Cody is namelijk een border collie met veel energie en werklust, en vereiste daarom een baasje die daarmee om weet te gaan.

Marjolein Knip uit Hoorn kwam de advertentie van Cody tegen op internet en was opslag verliefd. “Ik werd geraakt door zijn zachte en vriendelijke uitstraling. Ik heb direct contact opgenomen met het opvanggezin.” Aldus Marjolein. “Hoewel het storm liep op deze lieverd –  er waren ruim twintig aanmeldingen – werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dat gesprek ging ontzettend goed. Het klikte direct tussen mij en Cody en ook tussen mij en het opvanggezin. Later die week kreeg ik bericht van het opvanggezin dat de uiteindelijke keuze op mij was gevallen. Ik was dolgelukkig!”

“Cody is voor mij erg belangrijk. Ik heb mijn hele leven al te kampen met zware depressies. Toen ik kennismaakte met Cody ging ik ook net door een zware periode heen. Door zijn enorme levenslust en drang om te werken, dwingt hij mij ook om actie te ondernemen. Hij zorgt voor een doel in mijn leven en hij levert mij ook nog eens mooie hobby’s op! Zo ben ik samen met hem begonnen aan de training Gedrag en Gehoorzaamheid – het eerste diploma hebben we inmiddels al op zak – en ben ik begonnen met fotografie.” Cody heeft zelfs een eigen instagram account – www.instagram.com/cody.thecollie – waarop dagelijks mooie foto’s van hem worden gedeeld.

Toen Marjolein de verkiezing voor de Mooiste Hond van Nederland zag, vond zij dat Cody deze titel absoluut verdient heeft en gaf hem direct op. “ Ik zou het uiteraard ontzettend leuk vinden als hij wint, maar de hoofdprijs heb ik natuurlijk al: Cody, mijn maatje voor het leven!”

Stemmen kan nog tot 12 maart via www.mooistehond.nl/cody-hoorn-nh

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook