15.6 C
Medemblik
5 augustus 2020 09:18
Medemblik Actueel.

IVN: Egels van De Bonte Piet

Midwoud – Op zondag 10 april om 14.00 uur staan egels in de belangstelling bij het IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Bezoekers kunnen er met vragen over egels terecht tijdens de demonstratie van Vogel- en Egelopvang De Bonte Piet. Na de presentatie worden de egels in het Streekbos uitgezet. Ze zijn ‘gast’ geweest bij het opvangcentrum en zijn weer gezond genoeg om hun eigen kostje bijeen te scharrelen in het Streekbos.

Jaarlijks worden er zo’n 200 verzwakte egels opgelapt door medewerkers van De Bonte Piet, een enorme prestatie die naast bewondering ook financiële hulp verdient. De grootste bedreiging voor de egel zijn kou en nattigheid gedurende de wintermaanden en het vroege voorjaar. Biedt egels daarom een droge en beschutte plek waar ze een nest kunnen maken, waar ze kunnen overwinteren en jongen kunnen grootbrengen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?