In de herfst geboren egel jonkies maken weinig kans de winter te overleven

MIDWOUD – Je hebt het stekelige diertje misschien al eens in je achtertuin zien rondscharrelen: de egel. In de herfst worden er jonkies geboren. Deze zogenaamde herfstweesjes zijn te laat voor de winterslaap en moeten worden gered door de dierenopvang van de honger en de kou.

Onder meer Dierenopvang de Bonte Piet in Midwoud ontfermt zich over de egels. “Dit zijn herfstweesjes die begin september geboren zijn en geen kans hebben om te overleven in de winter”, zegt Fons Hendriks, vrijwilliger van de dierenopvang tegen de verslaggever van NH.

“Die lopen dan ergens rond en mensen dan de diertjes naar ons toe. Er zijn er al vijftig binnengekomen. Vorig jaar hadden we er meer dan 150.” Wat moet je doen als je een egel vindt? Hendriks: “Het beste is om hem op te pakken met een doekje, want ze hebben prikkertjes.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.