IVN – Alternatieve kerstavond

REGIO – Kerstavond, zaterdag 24 december, staan de staldeuren open op de biologische schapenboerderij van Mark en Anita van Alderwegen. Tussen 17.00 en 20.00 uur zijn bezoekers welkom op de Schapenstreek, De Gouw 57a, 1614 MB in Lutjebroek. Per auto te bereiken via de Kadijkweg. Gratis entree, maar laarzen aandoen is het advies.

Melkschapen
Kerstmis beginnen tussen schapen in de stal, luisterend naar kerst- en winterverhalen is een bijzondere gebeurtenis voor grote en kleine bezoekers. De boerderij heeft ongeveer 100 melkschapen en 40 lammeren die in de herfst geboren zijn. Ook lopen er 5 grote kalveren en 3 kleine varkens. Met een beetje geluk zijn er zelfs nog een paar kleine lammetjes.

Zacht en zoet
Van schapenmelk wordt kaas en ijs gemaakt die zachter en zoeter is dan geitenkaas. En gezonder dan koemelk voor mensen met darmklachten. Bezoekers mogen proeven en kunnen nog iets lekkers voor het kerstdiner kopen. De stallen zijn fris maar met een beker warme chocolademelk of koffie in de kantine warmt men weer op. Een sfeervolle start van de kerstdagen voor jonge en oudere bezoekers.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.