22.2 C
Medemblik
15 augustus 2020 00:21
Medemblik Actueel.

Foto: Henk Prins
Foto: Henk Prins

100.000 euro voor verenigingen voor verbouw accommodaties

MEDEMBLIK – Medemblik reserveert maximaal 100.000 euro voor verenigingen die hun accommodatie willen gaan verbouwen of renoveren. Om de verenigingen tegemoet te komen zal de gemeente Medemblik tot maximaal 40% van de kosten vergoeden onder het motto ‘wie het eerst komt die het eerst maalt’. De subsidie zal worden gehaald uit het potje voor de Leefbare Kernen. 

D66 probeerde nog via een amendement het bedrag te verhogen naar 250.000 euro maar dat vond op de BAMM na de rest van de fracties onnodig, zeker omdat wethouder Joset Fit beloofde dat als de 100.000 euro niet voldoende blijkt te zijn de subside zal verhogen naar maximaal 250.000 euro.

Verenigingen die willen gaan verbouwen of renoveren kunnen rekenen op minimaal 7500 euro en maximaal 50.000 euro.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?