20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 21:32
Medemblik Actueel.

Vissen in Ooster- en Westerhaven blijft verboden na bedreigen havenmeesters

MEDEMBLIK – De leden van visvereniging VNK weten het al langer dat je in de beide havens niet meer mag vissen dit is ook vastgelegd in de havenverordening. Maar om de leden van de visvereniging in Medemblik toch het vissen in de haven niet helemaal onmogelijk te maken besloten de havenmeesters dat enkel zij nog mochten vissen in de havens van Medemblik.

Vissers van buiten Medemblik

In 2015 is het behoorlijk uit de hand gelopen, vissers van buiten Medemblik, beter bekend als ‘vuilniszakvissers’ kwamen af op de havens van Medemblik omdat de visstand in de haven meer dan goed te noemen is. Deze vissers mochten dus niet vissen in de havens en werden daar door de havenmeesters ook op gewezen. Deze groep vissers presteerden het om de blinkertjes in de zeilen te werpen en zo de nodige schade aan de boten aan te richten.

Bedreigingen

In 2017 zijn de koppen weer bijelkaar gestoken en is voorzichtig geprobeerd om de vissers er op te wijzen dat ze lid moeten zijn van de visvereniging VNK, dat er in het hoogseizoen niet met een werphengel mag worden gevist met als resultaat dat de havenmeesters lijfelijk werden bedreigd door deze vissers waarop direct is besloten dat er niet meer mag worden gevist in de Wester- en Oosterhaven van Medemblik. En dat er daar ook op wordt gehandhaafd.

Siem Zeilemaker (PWF) zegt tegen Medemblik Actueel te schrikken van deze bedreigingen maar ook dat hij de havenverordening goed wil doorspitten om er achter te komen hoe het staat omschreven en mogelijk na overleg wil gaan kijken of dit kan worden aangepast zodat de leden van de visvereniging uit Medemblik weer gewoon kunnen vissen in beide havens.

Reageren via facebook