Medemblik Actueel.

Rob Hartog Europees Kampioen Supersportklasse - foto Philippe Damiens
Rob Hartog Europees Kampioen Supersportklasse - foto Philippe Damiens
Algemeen Motorsport

Rob Hartog breekt onderarm tijdens tweede vrije training Philip Island

ABBEKERK – De eerste ronde van het World Supersport seizoen in Australië is voor Rob Hartog met een enorme domper geëindigd. In de tweede vrije training op Phillip Island kwam de coureur van Team Hartog – Against Cancer hard ten val en brak daarbij zijn onderarm. Hartog zal komende zondag geopereerd worden, maar voor nu heerst de teleurstelling van het niet kunnen rijden van de eerste race in 2019.

Na twee goede en leerzame testdagen was het vrijdag 22 februari tijd voor Rob Hartog om te beginnen aan de eerste vrije trainingen van het World Supersport seizoen 2019. De start van de eerste training was goed, maar gedurende de dag was het lastig voor de Kawasaki-rijder om progressie te blijven boeken qua rondetijd. De samenwerking tussen Hartog en team verliep uitstekend en het gevoel was er zeker dat er stappen gezet konden worden in de komende dagen.

Commentaar Rob: ‘Enorm zuur om op deze manier het weekend op Phillip Island te moeten beëindigen. We waren met het team hard aan het werk om stappen te maken. Helaas kwam ik hard ten val in het slot van de tweede sessie. Ik heb daar een aantal pijnlijke plekken aan overgehouden, maar mijn rechter onderarm en pols bleken het grootste probleem te zijn. In het medical centre werd er een breuk geconstateerd in de onderarm. Het is wel een goede breuk, want hij is volledig door. De arm is gezet en in het gips gezet. Komende zondag word ik hier geopereerd en ik wil de artsen bedanken voor hun hulp. Na zondag weten we meer over het herstel en kunnen we vooruitkijken. We waren graag met een ander resultaat naar huis gegaan, maar dit hoort ook bij het racen.’

Helaas liep het anders, want aan het einde van de tweede training kwam Hartog hard ten val met een highsider. Bij het bezoek aan met medical centre werd er een breuk geconstateerd in de rechter onderarm van de coureur uit Abbekerk, wat betekent dat zijn raceweekend op Phillip Island voorbij is. De arm van Hartog is in het gips gezet en aankomende zondag zal de 26-jarige coureur in Australië een operatie ondergaan. Nadien kunnen de artsen ook meer zeggen over het herstel van de blessure.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook