Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Biefstuk met champignons en aardappelkoek

Biefstuk met champignons en aardappelkoek

Biefstuk met champignons en aardappelkoek Biefstuk met champignons en aardappelkoek Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

1 grote of 2 kleine biologische aardappelen
1 biologische kleine ui
1 el maizena of allesbinder
zout en versgemalen peper
olie om te bakken
1 biologische biefstuk van circa 125 gram
150 g biologische kastanjechampignons
olie of braadboter om te bakken
25 g boter
1 tl mosterd
1 tl balsamico-azijn
1 scheutje rode port of cognac
4 el kookroom

Instructies

Kook de geschilde aardappel(en) in circa 10 minuten halfgaar. Laat afkoelen en rasp grof.

Snipper de sjalot of de ui en doe met de geraspte aardappel, de maïzena en wat zout en peper in een kom. Meng goed en maak er twee afgeplatte koeken van. Druk ze stevig aan en zet ze tot gebruik in de koelkast.

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

Snijd de champignons in plakjes.

Zet twee koekenpannen op het vuur. Bak de biefstuk in wat olie of boter tot de gewenste graad van gaarheid, bestrooi met wat zout en peper en laat afgedekt rusten. Bak intussen de aardappelkoekjes in een scheutje olie in de andere pan in circa 6 minuten aan beide kanten goudbruin.

Doe de 25 gram boter in de pan van de biefstuk en bak de champignons omscheppend tot ze beginnen te kleuren.

Voeg de mosterd, de azijn, de port of de cognac en de room toe en laat kort koken.

Breng op smaak met zout en peper.

Reageer op dit onderwerp