Sjaak Schipper mist op haar na podium KPN GP Luleå

MEDEMBLIK – Veel spannender lijkt onmogelijk, een veldslag onder de marathonschaatsers met veel afvallers en maar 30 schaatsers die in de finale gingen beslissen wie de beste was vandaag.

Een ontketende Simon Schouten komt als eerste over de finish na de eerste van de acht ronden van 10.5km maar niet ver daarachter volgt het peleton die Schouten snel weer inrekend. De strijd daarna wordt er 1 voor de mannen met de meeste adem en krachten. Het gaat snel, heel snel, gemiddeld rijden ze 40km/u en dat met een ferme tegenwind wat er voor zorgt dat het peleton snel uit elkaar valt en de eersten al in de eerste paar rondes er mee stoppen en uitstappen.

Na 40km ontsnappen er 2 rijders, Jorrit Bergsma en Frank Vreugdenhil maar ook zij zagen al snel in dat er geen ontsnappen mogelijk was en lieten zich weer inrekenen door het uitgedunde peleton waar ook Medemblikker Sjaak Schipper zich in bevond.

In de finale is het dan Gary Hekman die als eerste een demarrage plaatst en ene kleine voorsprong op het peleton pakt, achter hem proberen Jorrit Bergsma en Frank Vreugdenhil aansluiting te krijgen bij Hekman maar dat lukt niet helemaal zodat Hekman voor Bergsma en Vreugdenhil over de finish komt.

Het peloton sprint om de overige plaatsen en daar weet Sjaak Schipper een prachtige 4e plek te pakken voor Simon Schouten op plaats 8 enJesse Vriend uit Hoogkarspel op plek 9.  Bart Mol uit Wognum stapte na 6 ronden uit.

[signoff]

Reageren via facebook