Medemblik Actueel.

Foto via Jacco Spil
Algemeen

Bakkerijmuseum krijgt donatie van 250.000 euro!

MEDEMBLIK – Dolgelukkig, uitzinnig van vreugde, zo reageerde Jacco Spil van het Bakkerijmuseum in Medemblik toen hij hoorde dat de Bank Giroloterij een bedrag van 250.000 euro doneert aan het Bakkerijmuseum .

Feest voor tientallen Noord-Hollandse culturele instellingen. Zij ontvangen allemaal een schenking van de BankGiro Loterij. Dat maakte de loterij voor cultuur in Nederland dinsdag 12 februari bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Onder meer vaste partners het Mauritshuis en het Rijksmuseum ontvangen een extra bijdrage van ruim 1 miljoen euro voor het Rembrandtjaar, vanwege het 350ste sterfjaar van de Meester. Daarnaast krijgen Museum het Dolhuys in Haarlem (700.000 euro), Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik (250.000 euro) en vaste partner het EYE Filmmuseum (602.000 euro) een bijzondere bijdrage. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Jacco Spil van het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij uit Medemblik ontvangt een schenking van 250.000 euro.
Jacco Spil van het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij uit Medemblik ontvangt een schenking van 250.000 euro. (Foto: Roy Beusker)

Ware publiekstrekker

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij is een ware publiekstrekker in Medemblik. Het museum wordt steeds populairder en kan de groei in bezoekersaantallen fysiek niet meer aan. Dankzij de bijdrage van de BankGiro Loterij van 250.000 euro kan het buurpand worden aangekocht. Dit zorgt voor een uitbreiding van de publiekruimte, een logische routing voor het publiek en de mogelijkheid voor een expositie- en workshopruimte. Tenslotte zorgt een lift voor betere fysieke toegankelijkheid. Dankzij deze bijdrage kan het museum de toekomst met vertrouwen tegemoetzien.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook