15.2 C
Medemblik
21 oktober 2020 18:04
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Open ochtend St. Jozefschool Zwaagdijk-Oost voor toekomstige collega’s

ZWAAGDIJK-OOST – Nadat de leerkrachten van de St. Jozefschool in Zwaagdijk-Oost donderdag 30 januari de manifestatie in Amsterdam bezochten, stelden zij de tweede stakingsdag (vrijdag 31 januari) de school open voor belangstellenden. Iedereen die een carrièreswitch overweegt, de Pabo wil gaan doen of al een Pabo-diploma heeft, kon deze ochtend langskomen. “Wij vinden het belangrijk om informatie te geven over het opleidingstraject”, vertelt directeur Jolanda Schooneman aan verslaggeefster Annemieke Ooms. “Jacintha Floris van de stichting SKO West-Friesland, waar onze school ook onder valt, begeleidt deze trajecten en was daarom ook aanwezig tijdens de open ochtend.”

De St. Jozefschool maakte de open ochtend via Facebook bekend. Jolanda: “Ouders hebben die oproep massaal gedeeld. We hebben ruim vijftien belangstellenden mogen verwelkomen. Zij kregen een rondleiding op onze school en konden bij ons terecht met al hun vragen.”

Wij genieten elke dag van de kinderen om ons heen. Het is mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen

Mayke Stoel-Kooijman, leerkracht van groep 7-8

Kwaliteit van het onderwijs

Op dit moment heeft de St. Jozefschool voldoende juffen en meesters, maar zodra iemand ziek wordt is er echt een groot probleem. “Het is daardoor al vaak voorgekomen dat collega’s op hun vrije dag tóch kwamen werken. Dat geeft extra werkdruk. De dinsdag voor de stakingsdagen hebben we met ouders een ouderpanelavond over dit onderwerp georganiseerd. Toen bleek dat ouders te weinig op de hoogte zijn van de werkelijke reden van het staken. Het gaat ons echt om de kwaliteit van onderwijs de komende jaren. Om die te behouden is het belangrijk dat er voldoende nieuwe leerkrachten komen. En daar is structureel geld voor nodig”, benadrukt Jolanda.

Dankbaar

Mayke Stoel-Kooijman, leerkracht van groep 7-8, vertelt: “Met de open ochtend wilden we laten zien hoe fijn het is om op een basisschool te werken en juf of meester te zijn. We probeerden mensen over de streep te trekken die al langer het idee hebben om leerkracht te worden. We hebben ook gepraat met mensen die niet tevreden zijn in hun eigen baan en een carrièreswitch willen maken. Wat ik zelf zo leuk vind aan mijn baan? Elke dag is anders en het is heel dankbaar werk. Wij genieten elke dag van de kinderen om ons heen. Het is mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen. Dat wij daar een bijdrage aan mogen leveren is heel fijn. Kinderen zijn gewoon heel leuk!”

Interesse om in het onderwijs te werken? Kijk voor meer informatie over de scholen van SKO West-Friesland op www.skowf.nl.

Via onze mediapartner: Rodi Media

Reageren via facebook