26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 12:54
Medemblik Actueel.

FC Medemblik zaterdag 2 ziet directe concurrent om titel uitlopen

MEDEMBLIK – In het gevecht om het kampioenschap is het FC Medemblik niet gelukt de volle 3 punten te pakken tegen Dindua 2. Het duel eindigde in een teleurstellende uitslag van 2-2.  Door dit resultaat is ZOB, de directe concurrent voor het kampioenschap, uitgelopen met 2 punten. Het gat betreft nu 5 verliespunten in het voordeel van ZOB.

Wedstrijd verslag is aangeleverd

De wedstrijd begon nog goed voor het team van FC Medemblik. Met een aantal flitsende combinaties werd veelvuldig de aanval gezocht richting het doel van Dindua. Het was aan de keeper van Dindua te danken dat het niet vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam.  Het wedstrijdbeeld veranderde niet en Medemblik bleef het overwicht houden waarbij vooral op het middenveld een aantal harde duels werd uitgevochten tussen J. de Wit en W. San Andres.

De sterk spelende L. Kuipers zorgde op het middenveld voor de balans wat uiteindelijk resulteerde in een vloeiende combinatie met J. Hulspas die de bal inspeelde op J. de Wit. Doordat deze in het strafschopgebied werd neer gehaald ging de bal op de stip. De Wit liet deze kans niet onbenut en schoot raak.

Door één van de spaarzame doelpogingen van Dindua werd het echter alweer snel 1-1 door een fout van de verder goed keepende R. Kuipers. Dit betrof een zware klap voor FC Medemblik echter lieten ze het koppie niet hangen en gingen ze door met het overwichtige spel.  Vlak voor rust was het wederom J. de Wit die na een vloeiende combinatie tussen T. Stam en J. Bos de bal op ‘Messiaanse wijze’ in de goal schoof. Met de stand van 2-1 gingen beide elftallen de kleedkamer in.

In de tweede helft veranderde het beeld niet en behield FC Medemblik het overwicht. Helaas door een fout op het middenveld kwam Dindua op 2-2 en gezien het spelbeeld was dit totaal onverwachts. Na een kwartier in de tweede helft had de coach van Medemblik genoeg gezien en voerde hij een aantal wissels door met de hoop de wedstijd alsnog naar zich toe te kunnen trekken.

Aan de rechterkant was het E. Sant die met een aantal snelle acties voor gevaar zorgde waarbij hij met een sublieme actie de bal op de lat terecht zag komen. Na een blessurebehandeling van J. Pronk floot uiteindelijk scheidsrechter Biersteker voor het einde van de wedstrijd.

De teleurstelling bij FC Medemblik was voelbaar aldus aanvoerder S. Stapel “Het is gewoon ontzettend vervelend en zonde dat we haast de gehele wedstrijd het betere van het spel hebben en dan toch met 2-2 van het veld stappen. Dit betreft een harde klap en we zullen dit nog wel intern gaan bespreken. Het enige wat we nu kunnen doen is vooruitkijken, onze wedstrijden winnen en hopen op een misstap van ZOB aldus S. Stapel.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?