Medemblik Actueel.

Foto: Bruce Blanchard
Foto: Bruce Blanchard

Bikkels Opperdoes-Jo8 verliezen van Spartanen

OPPERDOES – Zondagochtend mochten we weer de Opperdoezer weide in. Dit keer wachtte ons Spartanen, tijd om deze aan de zegekar te binden. We hadden namelijk de laatste wedstrijd, thuis tegen Dindua, afgelopen dinsdag gewonnen met 3-2. Het veld was goed, lag er strak bij en de lijnen waren vers getrokken.

Op naar het duel, vol met frisse moed gingen we van start. We begonnen sterk en we zette goed druk, aanval na aanval en dit bleek ook wel uit het scoreverloop. Jarno (gelegenheidskeeper vandaag) gaf een lange bal op Hessel en die tikte de bal zo achter de keeper van Spartanen. 1-0! Het was het begin van een heerlijk boeiend duel, al kwam Spartanen toch langszij. Ondanks het sterke optreden achterin van zowel David als Joris, zagen ze toch kans op de 1-1 en die viel ook.

Toch was het niet gedaan met de belevenis waarmee de jongens aan het voetballen waren en de druk stond op de ketel. Echter kwam Spartanen, weliswaar met geluk, op een 1-2 voorsprong. Na uitverdedigen van David, kwam de bal voor de voeten van de spits van Spartanen en die schoot onberispelijk raak. Ondanks de balende gezichten, gingen we door met het spel wat we speelde, want dat ging goed. Voetballend kwam VVO er goed uit en waren ze zeker niet minder dan Spartanen. Het moment van rust, kwam voor ons op het goede moment, tijd om even bij te praten en wat tactisch overleg te plegen met de jongens.

Tijd voor de 2e helft.

Waar we gebleven waren, daar gingen we mee verder. Het tiki-taka voetbal ligt de jongens goed, want de bal ging vlot rond en eindigde uiteindelijk voor de voeten van Hessel.
Hessel had de bal, dribbelde een man of 2 voorbij en zag de ruimte om uit te halen met links, boem, hangen. Opperdoes kwam weer terug in de wedstrijd. Het ging lekker gelijk op en de jongens hadden er plezier in. Jaylian speelde een dijk van een wedstrijd, schakelde zijn man uit (of het geheel volgens de regels ging, dat houden we in het midden).

Toch brak Spartanen er weer doorheen en hadden ze een spits die het vizier op scherp had en hij zorgde voor de 2-3 voor Spartanen. Het spel golfde op en neer, kansen aan beide kanten, waar onze gelegenheidskeeper vandaag de focus had en pakte geregeld wat ballen. De keeper van Spartanen speelde ook een dijk van een wedstrijd, dit zorgde ervoor dat het een leuk en boeiend duel bleef. Eindstand werd 2-3. Jammer, maar heerlijk gestreden en gevochten.

Toen kwamen er nog pingels, ook deze gingen gelijk op. 7-7.

Op naar volgende week, waar we in Hoogkarspel tegen Spirit ’30 mogen aantreden om 08.45 uur, vertrekken om 08.00 uur.

Een verslag van: Bruce Blanchard

Reageren via facebook