Organisatie Sinterklaasintocht haalt de kou uit de lucht, intocht gaat gewoon door

MEDEMBLIK – Voorzitter Bert de Jong van de S.T.E.M. ontkracht in duidelijke woorden het gerucht dat eind dit jaar de Sinterklaasintocht in gevaar is gekomen nu 1 van de leden van de Sinterklaascommissie is bedankt voor zijn medewerking.

Op facebook gonst het nu van de geruchten dat de S.T.E.M. af wil van de Zwarte Pieten en enkel nog roetpieten wil hebben om zo ook de landelijke TV naar Medemblik te kunnen halen. Bert de Jong ontkend dit met kracht. ,,Dit is absoluut niet waar, wij gaan gewoon door op de manier zoals wij het de laatste jaren doen dus met Zwarte Pieten,”  vertelt de Jong aan het NHD

De Jong wil niet ingaan over het dispuut tussen de organisatie en het lid van de Sinterklaascommissie die niet langer onderdeel is van deze commissie.

[signoff]

Reageren via facebook