20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 19:12
Medemblik Actueel.

Koploper BOL een maatje te groot voor Opperdoes

In een open wedstrijd heeft Opperdoes het onderspit moeten delven tegen koploper BOL. Waar voorheen de krachtsverschillen klein waren, is dit seizoen de ploeg uit Langedijk toch duidelijk sterker. Deze, sportieve, editie  was het 1e half uur gelijk opgaand qua veldspel, maar niet wat betreft de kansen. Daarin hadden de Langedijkers de beste papieren. Enkele goede mogelijkheden waren niet aan de groenhemden bestemd. Want doordat Opperdoes mee voetbalde gaf het ruimte achter de achterhoede weg,  en met de snelle aanvallers van BOL daar tegenover dan heb je kans op snelle en gevaarlijke aanvallen. En hierbij kwam de thuisploeg enkele malen goed weg. Het vizier stond nog niet op scherp of Jan Ploeg lag goed in de weg. Hiertegenover kon Opperdoes een enkele keer doorkomen, maar ontbrak het laatste om de aanval het etiket gevaarlijk mee te geven.

Dan na een half uur een vrije trap voor BOL halverwege de Opperdoes helft die de 16 inkwam. Waar de organisatie tot dan vrij goed georganiseerd was, was het tijdens deze stilstaande situatie niet aanwezig. De bal kwam bij de geheel vrij staande nummer 10 Plak terecht en alleen voor Ploeg was dit een buitenkansje voor hem. Een 10 minuten later weer een vrije trap. De organisatie wederom niet op orde en de bal bij de 2e paal keurig terug gelegd naar de vrij staande Koen Tros en de 0-2 was een feit. Dit was dus ook de ruststand en was de wedstrijd feitelijk al gespeeld.

Helemaal na de 0-3 die vrij kort na rust viel, hierbij had scheidsrechter Beudeker de BOL speler terug moeten fluiten want Sebastiaan Meurs werd toch duidelijk gehinderd. Het mocht doorgaan en de bal werd van links voorgegeven en Plak kon zijn 2e van de middag aan tekenen. Hierna was er een tijdje niet zoveel te beleven. BOL nam gas terug en Opperdoes was niet bij machte om wat terug te doen. Hierna waren er wel wat mogelijkheden voor Frank Boersma en Gert Jan Klopper maar nimmer was de BOL doelman echt in de problemen. De beste poging was nog van Remco Zwart maar zijn goede poging ging rakelings over. Doordat Opperdoes veel ruimte bleef weggeven hielp het de gasten ook nog aan de 0-4 en 0-5 en kon topscorer Brandsma zijn seizoenstotaal naar 26 kon brengen. Al met al een afgetekende en verdiende zeg voor BOL die na de nederlaag van WV-HEDW zeer goede kansen op de titel hebben. Al zullen ze het daar in Langedijk nog niet over willen hebben.

Opperdoes heeft geprobeerd voor wat het waard was, maar het verschil met de topploegen is duidelijk te groot. Daar over te spreken…zaterdag uit naar Z.O.B. die na deze speeldag op 3 punten van BOL staan en dus de punten hard nodig hebben. Is Kevin Grent door Opperdoes te stoppen. We gaan het het zien. Het minutenspel staat voor de volgende thuiswedstrijd op 150 eurootjes dus alle reden om een gokje te wagen.

Reageren via facebook