Dames FC Medemblik 1 wint restant gestaakte wedstrijd

MEDEMBLIK – De vrouwen van FC Medemblik zijn er in geslaagd om de voorsprong in het restant van de wedstrijd tegen Alcmaria Victrix VR1 niet meer uit handen te geven. De wedstrijd, die hervat werd met een 2-1 stand, eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisclub.

Omdat de wedstrijd voor de winterstop gestaakt werd, en beide teams strijden tegen degradatie, moesten de vrouwen uit Alkmaar alsnog afreizen naar Medemblik voor de resterende ZEVEN minuten die nog op het scorebord stonden. De wedstrijd werd indertijd overigens gestaakt omdat met name de Alkmaarse coach de scheidsrechter onheus bejegende, maar dat terzijde.

Zeven minuten hadden de bezoekers dus om iets aan de score te doen maar enige hoop hierop was al snel ter ziele. De wedstrijd was nauwelijks hervat of de Alkmaarse doelvrouw moest met rood het veld verlaten vanwege het neerhalen van een doorgebroken FC Medemblik-speelster. Gabriella Stroet verzilverde de toegekende strafschop en bracht zo de stand op 3-1. Alcmaria deed nog wel iets terug maar verder als 3-2 kwam men niet.

Al met al een belangrijke overwinning voor FC Medemblik VR1 en voor de tweede opeenvolgende week de volle drie punten.

[signoff]

Reageren via facebook