Weerbericht Medemblik – Zwaar bewolkt gedurende de dag en veel wind vanaf de middag.

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met toenemende bewolking waaruit vanaf de middag zelf enige neerslag in de vorm van regen of natte sneeuw kan gaan vallen. De wind trekt dan ook aan naar vrij krachtig en soms even krachtig 6Bft. De middagtemperatuur loopt op naar 5 graden, een vrij normale waarde voor begin februari, in de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar een graad of 3.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Dinsdag is het overwegend bewolkt maar de zon zal zich toch ook van tijd tot tijd even laten zien. Met de temperatuur gaat het vanaf dinsdag niet meer naar beneden maar wordt de opwaartse kant ingezet en nemen wij voor nu afscheid van de winter, het gaat een graad of 7 worden bij een matige zuidwestelijke wind. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 3 graden.

Na dinsdag gaat de temperatuur nog verder omhoog naar 9 graden op woensdag en donderdag, vrijdag 8 graden maar in het aankomend weekend duiken wij de dubbele cijfers in met 11 graden op zaterdag en 10 graden op zondag.

Droog houden wij het niet na dinsdag, elke dag zullen er wel enkele buien vallen, de één wat zwaarder dan de ander, vooral zaterdag lijkt volgens de eerste berekeningen een regendag te gaan worden.

[signoff]

Reageren via facebook