Zomers warm maar vanavond kleine kans op neerslag

MEDEMBLIK – Vandaag is het weer volop zomers met veel zon en hoge temperaturen. Na een zwoele nacht schiet de temperatuur vanochtend al snel richting de 25 graden om vanmiddag rond de 27, lokaal 28, graden uit te komen. De uit het oosten/noordoosten waaiende wind is zwak van kracht en zorgt voor aanvoer van bijna tropisch hete lucht naar onze regio. Vanavond komt er bewolking binnendrijven en kan er een spatje regen gaan vallen maar dat zal heel weinig zijn. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 17 graden.

Zonnig maar ook bewolking

Vrijdag is het ook nog overwegend zonnig maar in de loop van de dag neemt de bewolking wel toe, maar het blijft wel zo goed al droog. De middagtemperatuur loopt op naar een zomerse 25 graden bij een vrij matige wind uit het oosten tot noordoosten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik maar amper en pas in de late nanacht komt het kwik uit op rond de 16 á 17 graden

Zaterdag is aanvankelijk zonnig en al snel wordt het weer zomers warm met 25 tot 26 graden. Maar door de aanvoer van vochtige lucht waarin ook heel gemakkelijk een onweersbui kan ontstaan stijgt in de middag en zeker de zaterdagavond de kans dat wij te maken gaan krijgen met een regen- of onweersbui. De wind blijft waaien uit het oosten tot noordoosten maar draait in de nacht naar zondag naar het noorden. De temperatuur daalt zaterdagnacht naar rond de 16 graden.

Zondag is er nog steeds kans op een spatje regen maar echt heel veel zal er niet gaan vallen. Door aanvoer van frissere lucht van boven de Noordzee door de noordelijke vrij matige wind blijft de temperatuur steken op een nog steeds mooie 23 graden.

De nieuwe week begint nat, maandag vallen er enkele buien waarvan sommige even stevig kunnen uitpakken daarna is het een paar dagen bewolkt maar wel droog, Vanaf woensdag gaat de wind naar de noordwest/westhoek en komen er buien onze kant op en zal ook de temperatuur niet meer boven de 20 graden uitkomen.

Voor meer weer kijkt u op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen met erst nog hoge temperaturen, later komen er buien en lagere temperaturen

Reageren via facebook