15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 19:09
Medemblik Actueel.

Foto: : Jacqueline Dubbink

Ruud Spruit overleden op 77-jarige leeftijd

MEDEMBLIK – Dit heeft de familie zaterdagavond bekend gemaakt. De markante oud-museum directeur van het Westfries Museum in Hoorn woonde al jaren aan de Westerhaven in het monumentale Waterschapshuis in Medemblik.

Ruud Spruit heeft er voor gezorgd dat het Westfries Museum een plek kreeg tussen de overige grote landelijk bekende musea in binnen- en Buitenland. De inbraak en diefstal van schilderijen en zilver uit het museum is Ruud Spruit niet in de koude kleren gaan zitten en de beschuldigingen van de politiek in Hoorn over de gebrekkige beveiliging werd hem ook aangewreven maar daar werd hij later van schoon gesproken en kreeg hij eerherstel.

In Medemblik is hij vooral bekend door de twee kanonnen bij Kasteel Radboud die hij samen met oud-burgemeester Feijtel naar Nederland heeft gehaald, al hing daar ook een waas van belangenverstrengeling omheen. Zo zou Spruit het Waterschapshuis tegen een veelste lage prijs van de stad Medemblik hebben kunnen kopen ondanks dat er diverse veel hogere biedingen lagen.

Ruud en zijn Simone hebben na de aankoop van het Waterschapshuis deze omgetoverd tot een museum waar jong en oud welkom zijn. In het NRC van 11 mei 2013 staat een mooi interview met beide echtlieden.

Ruud Spruit werd 77 jaar.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?