26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 13:15
Medemblik Actueel.

Jakkeraars Paralleweg Markerwaard weg zorgen voor levensgevaarlijks situaties

MEDEMBLIK – De reguliere gebruikers van de Parallelweg naast de Markerwaardweg klagen steen en been om de automobilisten die met snelheden tot ver boven de wettelijke 60km/u over deze weg rijden en zo voor levensgevaarlijke situaties zorgen.

Vooral de fietsers en wandelaars weten vaak niet wat er gebeurd als er weer een auto met een veelste hoge snelheid voorbij rijdt, snelheden tot boven de 100km/u is vaker normaal dan een zeldzaamheid.

De roep om maatregelen neemt dan ook overhand toe. Zo wil Siem Zeilemaker van Progressief Westfriesland dat het college de wegbeheerder gaat vragen om stevige maatregelen. Waaruit die maatregelen moeten bestaan is nog onduidelijk. Zeilemaker zelf denkt aan een deel van de Parallelweg voor autoverkeer te verbieden of er 1-richtingsverkeer van te maken zodat de Parallelweg niet meer aantrekkelijk is voor het sluipverkeer om als sluiproute te gebruiken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?