16.5 C
Medemblik
22 september 2020 13:12
Medemblik Actueel.

Veiligheid weggebruikers Oosterdijk geen onderwerp voor het Hoogheemraadschap

MEDEMBLIK – Na het zoveelste incident op de Oosterdijk, waarbij deze keer een bestuurder van een scooter het slachtoffer werd.. Maar het grootste gevaar lopen de fietsers die vanaf het Vooroever richting Onderdijk willen fietsen. Deze zien nergens een aanwijzing dat zij moeten oversteken en dus de Oosterdijk zelf op rijden i.p.v. het fietspad te nemen.

Het Hoogheemraadschap, eigenaar van de weg, zegt in een reactie dat het plaatsen van een verwijzingsbord voor overstekende fietsers en wielrenners geen optie is omdat de belijning duidelijk genoeg is. Daarnaast verwijst het Hoogheemraadschap naar de politie en de gemeente die dan maar moeten handhaven.

Ondertussen zijn de werkzaamheden op het voormalig DEK-terrein gestart er rijden vrachtwagens af en aan en rijden er fietsers op de dijk omdat die nergens een verwijzing zien dat ze moeten oversteken, zeker toeristen die hier niet bekend zijn overkomt dit.

Siem Zeilemaker, zelf een regelmatige bezoeker van de Vooroever zegt in een reactie dat ook hij regelmatig dit heeft aangekaart bij het Hoogheemraadschap maar er niets mee doen. ,,Deze reactie van HHNK lijkt op de reactie toen ik aandacht vroeg voor de wandelaars en fietsers die vanuit Koggenwijk en Randwijk via het landje van Pronk naar het strand bij de Zoete Zee willen. Ouders met kinderen die zonder dat er borden staan daar oversteken. 

De gemeente wijst naar het hoogheemraadschap en die doen niks. Overigens mogen grote groepen wielrenners van mij op de dijk blijven, want die zijn op het fietspad levensgevaarlijk,” aldus Siem Zeilemaker

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?