Pieter Koning (eigen foto)

Pieter Koning vervangt Maria Weeber in de gemeenteraad van Medemblik

MEDEMBLIK – Door persoonlijke omstandigheden heeft PWF-raadslid Maria Weeber tijdelijk haar werkzaamheden als raadslid in de gemeenteraad van Medemblik moeten neerleggen. Hierdoor is voormalig raadslid en tot donderdagavond commissielid voor de PWF Pieter Koning donderdagavond voor aanvang van de raadsvergadering benoemd tot raadslid voor de PWF in de gemeenteraad van Medemblik en zal daarom samen met PWF-fractievoorzitter voor de aankomende 16 weken deze functie gaan invullen. Mocht het nodig zijn dan kan de gemeenteraad Pieter Koning voor wederom een termijn als raadslid benoemen.

Maria Weeber is binnen de gemeente Medemblik vooral bekend van de strijd tegen de komst van de windmolens bij Zwaagdijk, het laagvliegverkeer vanaf vliegveld Lelystad en de strijd tegen onrecht voor de minder bedeelden. Maria Weeber heeft haar zetel tijdelijk moeten afstaan omdat zij wegens prive omstandigheden haar functie als raadslid nu niet kan uitvoeren.

Pieter Koning is een bekende verschijning in de gemeenteraad van Medemblik, de afgelopen periode was hij ook raadslid maar werd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen op plek nr. 3 gezet door de leden van de PWF en miste bij de verkiezingen nipt de derde zetel in de gemeenteraad van Medemblik.

Na de installatie van Pieter Koning opende de burgemeester de raadsvergadering.

Reageren via facebook