20.4 C
Medemblik
10 augustus 2020 10:07
Medemblik Actueel.

Naast jongerenwerker straks ook ouderenwerker in de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – De inwoners van de gemeente Medemblik worden steeds ouder en moeten ook langer zelfstandig blijven wonen door sluiting van verzorgingshuizen. Ook ouderen met een beperking of met een zorgbehoefte moeten verplicht langer zelfsstandig blijven wonen waardoor ondervoeding bij ouderen steeds vaker voorkomt en de eenzaamheid toeneemt terwijl de mobiliteit juist afneemt.

Binnen de gemeente Medemblik zijn verschillende initiatieven die betrekking hebben op de ouderen binnen de kernen van de gemeente Medemblik maar is er nog geen coördinerend beleid voor de hele gemeente Medemblik. Anneke van der Geest (PW2010) bracht donderdagavond een motie in waarin wethouder Dirk Kuipers wordt opgeroepen om naast de jongerenwerkers in de gemeente Medemblik ook een ouderenwerker te gaan aanstellen.

Deze ouderenwerker kan dan samen met deze groep ouderen oplossingen gaan zoeken om deze mensen uit hun isolement te halen door bijvoorbeeld deelname aan diverse activiteiten die plaatsvinden in de gemeente Medemblik maar ook kan de ouderenwerker de gezondheid van deze groep mensen in de gaten houden.

Wethouder Dirk Kuipers vond de motie niet nodig omdat de gemeente Medemblik hier volledig medewerking aan gaat verlenen en nog dit jaar gaat proberen een ouderenwerker aan te trekken, Anneke van der Geest besloot hierop de motie in te trekken

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?