Tulpenkeuren Wervershoof 2019

WERVERSHOOF – Vrijdag 18 januari a.s. starten we met een nieuw seizoen tulpenkeuren in de Schoof. Dit jaar kunnen de tulpenkeurders gedurende vijf vrijdagavonden proberen om de beste tulpenkeurder van Wervershoof te worden. Let op; dit jaar zijn de keuringen niet opeenvolgend. Op 1 februari is er geen keuring in verband met het jubileumoptreden van KaaBee-cabaret in de Schoof.

Bij het tulpenkeuren dient u tien cultivars te beoordelen op poot, blad, bloem en stand van het geheel. Het doel van het tulpenkeuren is om de beoordeling van de jury zo goed mogelijk te benaderen. De jury keurt de potten dezelfde middag.

Iedereen is welkom; van jong tot oud en van vakgenoot tot leek. Als u nog nooit heeft meegedaan en daardoor niet precies weet hoe het werkt, zijn er genoeg mensen om u te helpen.

Deelnemers worden net als voorgaande jaren ingedeeld in de A, B en C groep is. De startende keurders komen in de C-groep, zodat ook zij kans maken op een lekkere slagroomtaart of een amaryllis.

Dit jaar mag u niet op de eerste, maar op de tweede avond van het tulpenkeuren een pot tulpen mee naar huis nemen voor de zogenaamde huisbroei. De bedoeling hiervan is om thuis een zo mooi mogelijke pot tulpen te kweken. Op de laatste avond van de tulpenkeuring brengt u deze dan weer terug naar de Schoof, waarbij u kans maakt op diverse prijzen.

Noteert u de data van de tulpenkeuringsavonden alvast in uw agenda: vrijdag 18 januari, vrijdag 25 januari, vrijdag 8 februari, vrijdag 15 februari en vrijdag 22 februari (slotavond). Op vrijdag 1 februari is er dus geen keuring.

U kunt vanaf 19.00 tot 21.00 uur de potten beoordelen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De drie beste scores tellen mee voor de einduitslag.

De winnaars mogen op vrijdag 29 maart strijden om het Nederlands kampioenschap in de Keukenhof in Lisse.

Op vrijdag 25 januari en op vrijdag 15 februari kunt u naast de tulpenkeuring tevens deelnemen aan de soortenkennis.

Om alvast in de stemming te komen, nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen op onze website of op ons facebookpagina: www.tulpenbeoordeling.nl / https://www.facebook.com/tulpenbeoordeling/.

Hopelijk tot ziens op vrijdag 18 januari in de Schoof!

[signoff]

Reageren via facebook