Medemblik Actueel.

Sport

Medemblikkers door naar de Gewestelijke finale driebanden

MEDEMBLIK – Afgelopen weekend vond de district finale Driebanden Groot 3e klasse plaats in Bljartcentrum Horna te Hoon.  Het was Cees Pijper die op magistrale wijze districtskampioen geworden in het driebanden groot 3e klasse in Hoorn.

Cees Pijper en Sabine Bakker (Foto aangeleverd)

De finale bestond uit een gemêleerd gezelschap. Waaronder de jonge Europees kampioen Nick Dudink (16) en als enige dame Sabine Bakker.  Nick Dudink won in april 2018 het Europees kampioenschap vrij spel voor spelers onder 17 in Frankrijk en was daarmee dus Europees Kampioen geworden. Helaas werd hij afgelopen weekend 4e.

Tot aan de laatste wedstrijd waren er vier kanshebbers om kampioen te worden. Uiteindelijk trok Cees Pijper aan het langste eind en maakte zijn laatste partij tegen Sabine Bakker uit met 20 tegen 17 in 31 beurten.

De wedstrijden op hoger niveau zijn geen onbekend terrein voor Cees Pijper. “Ik ben 1x Nederlands Kampioen geworden in Venlo 2016, 5x heb ik deelgenomen aan het NK, en 12x deelgenomen aan de Gewestelijke finales. Dus ook volgende maand zal ik mijn best doen om het mijn tegenstanders moeilijk te maken. Maar met mijn bekende biljarteigenschappen zal dat wel goed komen.

Ook de enige dame gaat ondanks haar 5e plaats naar de gewestelijke finale op basis van het hoogst gespeelde moyenne.   Sabine ”Ik ga door het oog van de naald naar het Gewest in Wormerveer! Het was een super spannende laatste wedstrijd, ik sta 8-0 achter en dan moet je zorgen dat je mee blijft gaan. Uiteindelijk 20- 17 verloren in 31 beurten. Máár ik ga op moyenne door naar het gewest met 0.4349.”

De gewestelijke finale wordt gespeeld op 1, 2 en 3 februari 2019 bij WBV te Wormerveer.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook