9.1 C
Medemblik
19 januari 2021 13:54
Medemblik Actueel.

IVN: NLdoet Natuurwerkdag ’t Egboetjes Oostwoud

Oostwoud – IVN West-Friesland gaat zaterdag 12 maart weer klussen tijdens de Nationale NLdoet-dag. Doe mee met deze grootste vrijwilligersactie net zoals ruim drieduizend andere deelnemers in Nederland. IVN zoekt volwassen vrijwilligers die een dagdeel willen werken in het Egboetswater. Ook grotere kinderen mogen meehelpen met ‘kleine klusjes in het groen’.

Wat moet er zoal gebeuren? Het knusse Egboetje presentabel maken voor het nieuwe seizoen, bijvoorbeeld door het gespitte bloemenveld te egaliseren en in te zaaien, de insectenhotels seizoensklaar te maken, het natuurpad door het terrein goed begaanbaar te maken voor groepen en schoolkinderen of de paddenpoel te schonen; er valt genoeg te doen! Voor gereedschap wordt gezorgd, evenals voor koffie, koek en traktaties.

Deelnemers zijn vanaf 9.00 uur welkom in het Egboetje (afslag Hauwert), Liederik 15 in Oostwoud. Er wordt tot ongeveer 13.00 uur geklust. Trek laarzen en makkelijke (regen)kleding aan en neem een lunchpakket mee. In verband met voldoende gereedschap graag vooraf aanmelden bij Henk Lanting: 06-11028030 of h.lanting@ivn-westfriesland.nl.

Reageren via facebook