Simon Schouten betrokken bij relletje massastart.

ANDIJK/HEERENVEEN – Dat er iets tussen de ploeg van Gary Hekman en de ploeg van Simon Schouten is, is wel duidelijk, begin dit jaar ging het zelfs zover dat Simon Schouten geschorst werd maar dit werd later na protesten van de ploeg van Jillert Anema weer teruggedraaid door de bond.

Zondagavond was het wederom raak, in de laatste bocht ging Simon Schouten van kop af om de vol sprintende Arjan Stroetinga zo de zege voor zich te kunnen laten opeisen. Op het moment dat Schouten terugwilde komen in het treintje maakte Stroetinga een kleine misslag waardoor Hekman uit balans raakt en samen met Schouten en Huizinga onderuit gingen waardoor Douwe de Vries de zege voor zich wist op te eisen.

Na de valpartij wezen direct alle beschuldigende vingertjes naar Simon Schouten, en Gary Hekman gaf zelfs een kopstoot aan Schouten uit woede dat hij was gevallen. Later bleek na bestudering van de slowmotion beelden dat niet Schouten  Hekman liet vallen maar andersom, Hekman viel en nam Schouten mee in zijn val.

De jury besloot daarop om dan ook Hekman als schuldige aan te wijzen en Schouten vrij te pleiten. In een interview met de NOS zei Douwe de Vries dat hij de actie van Schouten ‘achterbaks’ vond en dat de ploeg van Anema erop uit is om Hekman het leven zo zuur mogelijk te maken in het peleton. ,,Ik vind dat heel laag,” volgens de Vries. Of de Vries deze woorden na de uitspraak van de jury gaat terugnemen is nog niet duidelijk.

Dat er wat moet gebeuren bij de heren is wel een feit, zo kan het niet langer. De nieuwe bondcoach krijgt dan ook nog een hele kluif in het selecteren van de rijders die naar het WK mogen.

[signoff]

Reageren via facebook