Schaatsen: Andijker Simon Schouten start op de 10km tijdens de Worldcup in Stavanger

ANDIJK – Simon Schouten start aankomende zondag op de 10km tijdens de worldcup wedstrijden schaatsen in Stavanger. Samen met Jorrit Bergsma, Sven Kramer, Erik-Jan Kooiman en Jouke Hoogeveen zal Schouten de Nederlandse eer gaan verdedigen. Simon Schouten plaatste zich voor de 10km dankzij zijn uitstekende prestatie op deze afstand tijdens het NK-afstanden in Heerenveen.

Zus Irene Schouten is ook aanwezig in Stavanger, zij schaatst de 5000 meter waar ook Antoinette de Jong, Carien Kleibeuker, Carlijn Achtereekte en Esmee Visser uitkomen voor Nederland. Vader Schouten beloofde tijdens het NK-afstanden dat als broer en zus Schouten zich zouden gaan plaatsen voor deze Worldcup hij ook naar Stavanger zou afreizen om bij deze wedstrijden.

Irene Schouten: “Mijn vader zei voor de grap: ‘Als jullie je beide plaatsen dan ga ik mee naar Noorwegen.’ Die kan er nu niet meer onderuit.”

 

Reageren via facebook