Schaatsen: Mannenachtervolgingsploeg met Simon Schouten 10e in Salt Lake City

SALT LAKE CITY – Goed was het bepaald niet de race van het gelegenheidstrio waar toe ook de Andijker Simon Schouten behoorde op de ploegenachtervolging in Salt Lake City. Met een 10e plek kwam Nederland zelfs nog in de gevarenzone voor uitzending naar de Olympische Spelen in Korea in 2018.  Dat ze wel gaan is vooral te danken aan de prestatie van vorige week in Calgary waar de mannenploeg overtuigend de zege pakten.

De drie schaatsers die vrijdagavond de eer moesten verdedigen valt helemaal niets kwalijk te nemen, onervaren door de twee debutanen Simon Schouten en Marcel Bosker en een Bob de Vries die nog maar zijn vijfde ploegenachtervolging in zijn carriëre reed wisten de mannen toch nog een redelijke prestatie neer te zetten.

Canada met de oud-Nederlander Ted Jan Bloemen won de ploegenachtervolging voor Italië en Nieuws-Zeeland. Opvallende verliezers zijn de Polen, in Sotsji nog goed voor brons, nu hebben zij zich niet geplaatst voor de spelen.

Reageren via facebook