Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Exotische visschotel

Exotische visschotel

Exotische visschotel Exotische visschotel Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 365 Kcal Calorieën 24 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

400 g kabeljauwfilet (ontdooid)
2 el citroensap
4 el zonnebloemolie
1 rode peper
3 lenteuitjes
2 teentjes knoflook
2 cm gemberwortel, geraspt
1 kleine courgette
200 g broccoli
1 meiknolletje
250 gram (zoete) aardappel
250 ml vis- of kippenbouillon
2 el sojasaus of ketjap manis
klein blikje bamboescheuten
2 el allesbinder of aardappelmeel

Instructies

Snijd de groenten en zoete aardappel in reepjes/blokjes en de broccoli in roosjes.

Laat het blikje bamboescheuten uitlekken.

Dep de vis droog en snijd deze in gelijke stukken. Besprenkel ze met de citroensap.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de vis om en om tot deze ondoorzichtig is. Schep uit de pan en zet apart.

Voeg de rest van de olie bij het bakvet en fruit hierin de rode peper, lenteui zonder loof, knoflook en gember. Schep de groenten en aardappel erbij en roerbak 3 minuten op een hoge stand.

Giet de bouillon en sojasaus erbij en stoof 10 minuten.

Voeg de bamboescheuten toe en verwarm.

Bind met allesbinder of aangelengd aardappelmeel en schep de vis er voorzichtig door.

Bestrooi het gerecht voor het serveren met het loof van de lente-ui.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp