Kinderkoor met Kerstviering – Laat iedereen het horen !

MEDEMBLIK – De laatste jaren miste we een kinderkoortje in de kerk met de kerstmis, wel altijd een leuk kerstspel maar zonder een koor, zo jammer …….. Dat vond ook Annemiek Wiersma-Lakeman die zelf uit een muzikale familie komt. Haar ouders hebben destijds nl. het kinderkoor  opgericht in 1979. Met haar moeder als dirigente en haar vader, oom en broer die de muzikale begeleiding verzorgden .

Vele jaren stond er een prachtig kinderkoor, met tijdens het 10 jarig bestaan zelfs 120 enthousiaste kinderen en oud-leden. Dit wilde Annemiek ook graag eens proberen, om met dit koortje weer nieuw leven te blazen in de kerstviering. Zij benaderde o.a. Marga Bergmans die het hiervoor altijd regelde, en die zei probeer het maar.

Annemiek heeft via sociale media en door affiches op alle scholen op te hangen ouders en kinderen benaderd om mee te doen ! Al snel kwam er iets opgang, en wat begon met 20 kinderen groeide uit tot nu
ruim 32 kinderen, die vijf maandagavonden oefenden in het Sint Pieter. Annemiek nu als dirigent en haar vader Gerard en broer Bart zorgen voor de muzikale begeleiding.

Sinterklaas had er ook hoogte van gekregen en stuurde de kinderen en begeleiding een mooie rijm en wat lekkers voor iedereen , wat een feest !

Op Kerstavond maandag 24 december om 19.00 uur  is er een viering gericht op kinderen, ouders, grootouders en voor allen die dit mooi vinden of vroeg op de avond naar de kerk willen . Een kinderkoor en kerstspel zal u deze avond een warm welkom geven in de Sint Martinuskerk.

“De engelen gaan van deur tot deur, de herders, Maria, Jozef en de ezel gaan allen op weg.” Dit moet je zien, dit moet je horen, kom ook in de warme stal.

[signoff]

Reageren via facebook