Menu – Raapsteeltjes witte bonensoep
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 6 el olijfolie
- 1 vastkokende aardappel, geschild
- 1-2 tl komijn- en/of paprikapoeder
- 1 pot (720 g) witte bonen
- 1½ l groentebouillon
- 3 pitabroodjes
- 2 bosjes raapsteeltjes
Instructions
- Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met 2 el olijfolie en houd apart. Snijd de aardappel in kleine blokjes.
- Verhit de rest van de olie in een soeppan. Voeg de uien, de knoflook en de aardappel toe en bak in ca. 10 minuten op een laag vuur zacht.
- Voeg de komijn- en/of paprikapoeder toe en bak op matig hoog vuur 1 minuut mee.
- Voeg de uitgelekte bonen en de bouillon toe, breng aan de kook en laat op matig hoog vuur ca. 15 minuten zachtjes koken.
- Breng verder op smaak met wat peper, zout, komijn- en/of paprikapoeder.
- Naar keuze kan de soep gepureerd worden met een staafmixer of zo geserveerd worden. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
- Snijd ondertussen de pitabroodjes open en in puntjes. Strooi er wat zout over en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de pitapuntjes in 5–8 minuten goudbruin en krokant; schep geregeld om. Laat buiten de oven afkoelen.
- Maak de raapsteeltjes schoon en snijd ze eventueel wat kleiner. Houd 4 plukjes raapsteeltjes achter. Voeg de rest toe aan de soep en laat ca. 3 minuten meekoken.
- Verdeel de soep over 4 soepkommen of -borden, leg de pitapuntjes ernaast.
- Verdeel de achtergehouden rauwe raapsteeltjes over de soep en bedruppel met wat knoflookolie.
Reageer