Menu van de dag – Gebraden kip met hutspot
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 sinaasappel
- 4 teentjes knoflook
- 50 g verse gember
- 1 el kerriepoeder
- olijfolie
- 1 hele kip
- 750 g pastinaak
- 750 g Franseline aardappelen
- 1 ½ kg peen en uien
- 75 g gerookte kipfilet
- 1 bosje bosuitjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de sinaasappel met warm water, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Pel en knijp de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
- Meng de geraspte sinaasappelschil, de knoflook, de gember, de kerrie en 4 el olie. Wrijf de kip goed in met de helft van het mengsel.
- Zet de kip in een braadslede en braad in de hete oven in 60-70 minuten gaar.
- Kook ondertussen de peen en uien in een laagje water met het sinaasappelsap in ca. 25 minuten gaar.
- Schil en snijd de pastinaak in kleine stukjes. Was en snijd de aardappelen (met schil) in kleine stukjes en kook ze met de pastinaak in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd in de tussentijd de gerookte kip in kleine stukjes.
- Snijd de bosuitjes fijn. Bak de uien in een scheutje olie 1 minuut. Voeg de rest van het knoflookmengsel en de bosuitjes toe en bak nog 1 minuut op een laag vuur.
- Giet de peen en uien en de pastinaak met de aardappelen af. Meng ze, stamp ze fijn en roer het uienmengsel erdoor, voeg eventueel nog een extra scheutje olie toe.
- Verdeel de kip (aan tafel) in stukken, verdeel over 4 borden en schep de hutspot erbij.
Serving size: 4 Calories: 404 kcal Fat: 25g Carbohydrates: 25g Protein: 19g
Notes
[b]* Het is heel lekker om met het uitjesmengsel 3 el grofgehakte salie mee te bakken.[/b]
Reageer