Medemblik Actueel.

De jubileumcommissie. (Foto: Andijker/Olga de Boer)
De jubileumcommissie. (Foto: Andijker/Olga de Boer)
Tennis

40 jaar tennisvereniging Atlas Andijk

ANDIJK – Een veertigtal Andijkers startte veertig jaar geleden de onderhandelingen om een tennisvereniging op te richten in Andijk. Het eerste contact met de gemeente vond plaats in september 1978. De vereniging was op 1 mei 1979 een feit en telde al snel tweehonderd leden. Reden voor een jubileumfeestje.

Tekst: Andijker/Olga de Boer.

De vereniging bestaat al lange tijd en dat betekent dat er veel is gebeurd. “Als de muren van het oude, inmiddels gesloopte witte clubhuis konden praten”, wordt er hartelijk gelachen door de jubileumcommissie bestaande uit Ineke van Duin, Marissa Schenk, René Knol, Bob Schenk en Siem Dijman.“Gelukkig hebben we al vele jaren onze mooie, ruime en verwarmde kantine, waar de nodige pret wordt beleefd.”

Door diverse commissies is afgelopen jaren veel werk verzet. Dankzij hun inzet is in 1981 een automatische beregeningsinstallatie aangebracht. In 1990 werd verlichting aangelegd voor de banen. De banen 5 en 6 zijn een aantal keren voorzien van een nieuw speelmat: van kunstgras naar French Court. De gravelbanen zijn vanaf de oprichting nog immer fantastisch om op te spelen. Dit door inzet van vrijwilligers die in het begin voor onderhoud met een oud stalen matras eroverheen sleepten. Nu zijn daar sleepnetten voor die makkelijker zijn te hanteren.

Naast de vele verhalen van toen, wordt tijdens het jubileum aandacht geschonken aan oude foto’s. Wie heeft mooie kiekjes van vroeger? stuur ze naar atlasandijk40jaar@gmail.com.

In hoogtijdagen had de vereniging ruim vijfhonderd leden. Dat aantal is de afgelopen jaren teruggelopen. Het ledental is nu weer groeiende en daar is de club erg blij mee. Jongelui weten de tennisbanen meer te vinden en nemen ook actief deel aan diverse bestuur- en vrijwilligerstaken. Dit houdt de vereniging fit en gezond.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari wordt het feestprogramma van het jubileumjaar onthuld.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook