Menu van de dag – Winterwortelstamppot


Menu van de dag - Winterwortelstamppot
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 600 g winterwortelen
  • 20 g verse koriander
  • 400 g mager gehakt
  • 2-3 tl komijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 gegrilde paprika (pot)
  • 1½-2 dl melk (of kookvocht)
Instructies
  1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
  2. Schil de winterwortelen en snijd ze in gelijke stukken.
  3. Kook de stukken winterwortel en de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  4. Snijd ondertussen de koriander fijn.
  5. Meng het gehakt met 2 tl komijn, de helft van de koriander en naar smaak wat peper en zout.
  6. Draai er met natte handen ballen van.
  7. Verhit de olie in een braadpan. Bak hierin op matig hoog vuur de gehaktballen rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat de gehaktballen in ca. 15 minuten gaar worden.
  8. Snijd ondertussen de gegrilde paprika in stukjes.
  9. Voeg op het laatst een flinke scheut heet water, de paprikastukjes en de rest van de koriander toe aan de gehaktballen, laat het flink inkoken.
  10. Giet de winterwortelen met aardappelen af en stamp ze fijn.
  11. Voeg de warme melk (of het kookvocht) en naar smaak wat komijnpoeder, peper en zout toe.
  12. Verdeel de winterwortelstamppot over 4 borden, verdeel de gehaktballen erover en schep er wat jus over.
  13. Serveer de rest van de jus er apart bij.

 

Reageren via facebook