Menu van de dag – Winterwortelstamppot
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild
- 600 g winterwortelen
- 20 g verse koriander
- 400 g mager gehakt
- 2-3 tl komijn
- 3 el olijfolie
- 1 gegrilde paprika (pot)
- 1½-2 dl melk (of kookvocht)
Instructions
- Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
- Schil de winterwortelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook de stukken winterwortel en de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de koriander fijn.
- Meng het gehakt met 2 tl komijn, de helft van de koriander en naar smaak wat peper en zout.
- Draai er met natte handen ballen van.
- Verhit de olie in een braadpan. Bak hierin op matig hoog vuur de gehaktballen rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat de gehaktballen in ca. 15 minuten gaar worden.
- Snijd ondertussen de gegrilde paprika in stukjes.
- Voeg op het laatst een flinke scheut heet water, de paprikastukjes en de rest van de koriander toe aan de gehaktballen, laat het flink inkoken.
- Giet de winterwortelen met aardappelen af en stamp ze fijn.
- Voeg de warme melk (of het kookvocht) en naar smaak wat komijnpoeder, peper en zout toe.
- Verdeel de winterwortelstamppot over 4 borden, verdeel de gehaktballen erover en schep er wat jus over.
- Serveer de rest van de jus er apart bij.
Reageer