MTB Vooroevertocht 16 december

WERVERSHOOF – Voor de tweede keer dit seizoen organiseert de Stichting Wielerevenementen West-Friesland (SWW) de MTB Vooroevertocht. Zondag 16 december zal de tocht verreden worden met als start- en eindpunt Dorpshuis “De Onderdijk”.

Het parcours

Het belooft weer een uitdagende rit te worden voor alle deelnemers over zowel veengrond, klei, asfalt, schelpenpaden en zand. Dit keer is de start tussen 09:00 en 09:30 uur vanaf het Dorpshuis “De Onderdijk” en rijden de deelnemers eerst langs het Nesbos naar Medemblik. Via het Regatta Center en Kasteel Radboud fietst men over de Brake door een koeienstal richting de Groote Vliet. Vanaf daar rijdt iedereen langs het Egboetswater richting Hauwert, over de Vok Koomenweg richting Andijk. Ter hoogte van de Kleingouw splitst het parcours zich; de deelnemers van de 30 kilometertocht gaan terug richting Onderdijk. De deelnemers die de 40 kilometer rijden maken een extra lus langs de jachthaven van Andijk en vervolgens om de proefpolder heen. Ze rijden daarna over het strandje bij de Koopmanspolder richting de kom. Het parcours vervolgt over de dijk achter Onderdijk langs om bij Dorpshuis “De Onderdijk” te finishen.

Noord-Hollandse MTB-tochten

Stichting Wielerevenementen West-Friesland werkt samen met MTB Noord-Holland. MTB Noord-Holland organiseert dit seizoen 15 MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal 6 van deze tochten op zijn/haar stempelkaart heeft staan maakt kans op een Storm-Nalu strandbike. Na de laatste tocht op 10 februari 2019 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie

Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 16 december vanaf 08:30 uur bij Dorpshuis “De Onderdijk”, Sportlaan 10 te Wervershoof, “Scan en Go” is hier beschikbaar. De start is tussen 09:00 en 09:30 uur. De inschrijfkosten zijn voor iedereen 6 euro (ook voor NTFU/KNWU-leden), het verzoek van de organisatie is om zoveel mogelijk gepast te betalen.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht. Niet-NTFU-leden zijn niet verzekerd voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten.

Kijk voor meer informatie op: www.mtbwervershoof.nl of op de Facebookpagina ‘MTB Wervershoof’.

Reageren via facebook