Contest Yachts levert eerste 26-meter zeiljacht op: de Contest 85CS – Polina Star IV

MEDEMBLIK – Contest Yachts heeft haar eerste 26 meter jacht opgeleverd aan de eigenaar: de Contest 85CS naar ontwerp van judel/vrolijk. De opdrachtgever en schipper, beiden zeer ervaren zeilers, gaan met het schip bestemmingen over de hele wereld aandoen en hadden precies voor ogen waar het jacht aan moest voldoen. Contest Yachts toont met de bouw van deze 85-voeter aan hoe het de grenzen van semi-custom bouw verlegd heeft om aan individuele wensen tegemoet te kunnen komen.  

De Polina Star IV heeft het comfort zoals je dat van een superjacht en de ontwerpers van judel/vrolijk mag verwachten. De Contest 85CS is ontworpen om onder alle weersomstandigheden en op alle wateren snel en veilig te zeilen. Het ontwerp- en engineersteam heeft unieke details doorgevoerd voor optimale veiligheid en bedieningsgemak wanneer er slechts twee opvarenden zijn. Tevens is er voor alle techniek aan boord een back-up voorhanden om moeiteloos op over te gaan, mocht er zich onverhoopt een probleem voordoen. Of het nu om uitval van elektrische systemen of het single-handed kunnen bedienen van de kottergetuigde zeilvoering gaat, niets is aan het toeval overgelaten.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Door hun jarenlange zeilervaring zijn eigenaar en schipper bekend met alle uitdagingen en risico’s aan boord onder extreme omstandigheden. In Polina Star IV is met alles rekening gehouden om zonder onderbrekingen veilig de hele wereld rond te kunnen varen.

In het interieurontwerp is het accent gelegd op functionaliteit. In het voorschip is relatief veel ruimte vrijgemaakt voor de crew met twee slaapplekken, een werkplaats, een kantoor, een navigatiehoek, een wasruimte en een opbergruimte om de hele zeilgarderobe mee te kunnen nemen. In het midden- en achterschip bevinden zich drie hutten met zeven slaapplekken. De slim ingerichte en rijk geoutilleerde kombuis bevindt zich aan de achterzijde van het schip, zodat het eten direct uitgeserveerd kan worden in de salon of cockpit.

De carbon mast is van Hall Spars, de 3Di zeilen van North Sails en de meeste lieren komen van Lewmar. Sommige lieren zijn op nadrukkelijk verzoek van de eigenaar van een dusdanig formaat dat je niet snel op jachten van deze lengte ziet; zo kan hij de tuigage ook moeiteloos in zijn eentje bedienen mocht het nodig zijn.

Polina Star IV:

  • 26 meter blue water cruiser naar ontwerp van judel/vrolijk
  • grensverleggend binnen de semi custom jachtbouw
  • op maat conform individuele wensen van eigenaar en schipper

Kortom, een in het oog springend bouwproject van Contest Yachts met als doel: building dreams together.

SPECIFICATIES

 

Lengte   25.82m 84.71ft
Lengte inclusief boegspriet 26.78m 87.86ft
Lengte waterlijn 23.17m 76.02ft
Breedte 6.40m 21ft
Diepte standaard kiel 3.79m 12.43ft
Diepte korte kiel (optioneel) 3.28m 10.76ft
Gewicht standaard kiel 18.500kg 40,785lb
Benzinetank 2,500lt 549.92imp. gal
Watertank 1,500lt 329.95imp. gal
Motor, Volvo Penta 194kW 264hp

Reageren via facebook