Opening Haakvrouw in het Bagijnhof Medemblik op 8 april

MEDEMBLIK – De officiële opening van haak- en breiwinkel Haakvrouw aan het Bagijnhof 20 is op zaterdag 8 april. De verbouwing van het karakteristieke pand (de oude Expert) verloopt voorspoedig. Anouk Haakman van Haakvrouw staat te popelen om aan de slag te gaan.

Rob en Wendy Houtsma uit Hauwert hebben het pand aangekocht en zijn op dit moment druk doende met de verbouwing. Er zullen drie aparte winkels verrijzen. Haakvrouw betrekt het gedeelte aan de straatkant. In een ander deel opent fotograaf Marcel Rob een fotostudio waar hij zich vooral wil richten op studio- en portretfotografie op afspraak. Hij opent zijn zaak ook omstreeks 8 april. De derde winkel is nog in te vullen.

Het pand van de oude Expert had een flinke oppepper nodig, het stond al jaren leeg. Houtsma vernieuwt alles en maakt de winkel weer up-to-date. Wat blijft is de authentieke sfeer van het gebouw. Zo worden de glas-in-loodramen weer in ere hersteld. Anouk is daar ontzettend blij mee. ,,Ze zaten van binnen dichtgetimmerd en dat was natuurlijk heel zonde. Straks zal er weer prachtig licht naar binnen vallen. Ik ben dol op dat soort oude details.’’

In de winkel is van alles te krijgen wat met breien of haken te maken heeft, hobby’s die weer helemaal terug zijn van weggeweest. Anouk: ,,Toffe, kleurrijke garens, maar wel betaalbaar. In het haakcafé dat ik organiseer bij NED1671 en tijdens mijn workshops merk ik dat dames in de buurt lastig aan hun spullen kunnen komen. Online bestellen kan ook prima, maar een garen wil je toch vaak eerst even zien en voelen.’’

Anouk benadrukt dat Haakvrouw een winkel wordt van en voor iedereen. ,,Dus ik zal het assortiment wekelijks aanpassen en uitbreiden, in overleg met alle haaksters en breisters. Zij mogen ook altijd even komen zitten met een handwerkje. Kopje thee erbij, een patroon doornemen of gewoon wat kletsen. Een soort ontmoetingsplek waar je inspiratie opdoet of even neerploft met een vriendin, zus of je moeder. En natuurlijk blijf ik de workshops geven die ik nu ook al geef aan huis. Die breid ik uit met lessen voor gevorderden, om een nieuwe techniek te leren of een bepaald project te gaan starten.’’

Een week voor de opening geeft Anouk elke dag een mooi cadeau of garenpakket weg via de sociale media: Facebook.com/haakvrouw of Instagram: @haakvrouw . In de openingsweek volgen er nog andere speciale acties. ,,Want ik wil natuurlijk met iedereen vieren dat de winkel open is!’’, zegt een blije Anouk.

Haakvrouw krijgt bovendien een vernieuwde website en webshop waar een selectie van de producten uit de winkel online verkrijgbaar zullen zijn. Die site is uiterlijk 1 mei online via www.haakvrouw.nl.

 

Openingstijden (vanaf 8 april) zijn: woensdag van 10 tot 17.30 uur, donderdag van 10 tot 17.30 uur, vrijdag van 10 tot 17.30 en 19 tot 21 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur.

Reageren via facebook